Overzicht vrije dagen voor een ballonvaart bij Herkballont

Al enige tijd is de herfst in het land. De zomermaanden zijn ingeruild voor regen, wind en koudere temperaturen. We plannen dan ook geen nieuwe ballonvaarten meer in dit seizoen.

Sinds maart 2022 kon je via onze website steeds de actueelste informatie terugvinden, met een planning en overzicht van last-minute plaatsen. Daarnaast waren we steeds bereikbaar via e-mail en telefonisch om zo snel mogelijk een antwoord te geven op jullie vragen. Herkballont heeft één van de meest up-to-date website, waar we veel tijd en energie stopzetten in de communicatie naar onze passagiers.
Het blijft wel de verantwoordelijkheid van de houder van een cadeaubon/voucher om ons te contacteren voor een vastleggen van een datum.

We begonnen met een een grote, logische achterstand bij de start van het ballonseizoen, omwille van de COVID-beperkingen in 2020 en de natste zomer in 2021. Als team zijn we dan ook blij dat we heel wat mooie ballonvaarten met tevreden passagiers hebben kunnen maken, maar beseffen dat niet iedereen heeft kunnen meevaren dit seizoen. Door de vaak extreem hoge temperaturen met de nodige onstabileit, moesten we noodgedwongen ook vaak aan de grond blijven tijdens de zomermaanden. We boden opnieuw twee alternatieven aan die we hebben sinds vorig ballonseizoen: ochtendvaarten en een vaart met een ballonmand van 6 personen.

Indien je in bezit bent van een cadeaubon uitgegeven door Herkballont en je hebt dit seizoen ons gecontacteerd, dan zal je cadeaubon automatisch verlengd worden tot november 2023. Aangekochte vouchers in 2020 via Social Deal zullen binnenkort meer informatie ontvangen. Op dit moment zijn we in overleg met Social Deal. Zij beslissen namelijk over de vouchers.

Wanneer varen we bij goed weer?
Maart, april, mei en juni: zaterdag en zondag (ochtend en avond). Het kan voorvallen dat we ook door de week kunnen gaan varen.
Juli en augustus: dagelijks van maandag tot en met zondag. In de weekenden zijn ochtendvaarten mogelijk.
September: vrijdag, weekenden (ochtend en avond)
Oktober: zaterdag en zondag (ochtend en avond) – afhankelijk van het weer en wordt pas bepaald in de maand september.

Belangrijke informatie!

  • U dient zelf vervoer te voorzien na de landing om terug naar huis of op het opstijgterrein te geraken. Er wordt geen vervoer voorzien terug naar het opstijgterrein
  • Indien u zich ziek voelt, symptomen hebt gelijkaardig aan covid-19, wachtend bent op een uitslag van een coronatest, vragen we met aandrang om de ballonvaart zo snel als mogelijk te annuleren.
    • Laattijdige annulatie van de ballonvaart leidt tot verlies van geldigheid cadeaubon/voucher.

Bij aankoop van een voucher cadeaubon of bij het maken van een reservering aanvaardt u onze Terms & Conditions.

Ons team kijkt er naar uit om u te mogen verwelkomen in onze ballonmand.

PLANNING BALLONSEIZOEN 2023

DatumOchtend- of avondvaartReserveer nu
Mail ons!
Update: 1 januari 2023
Opgelet!

Er zit enkele uren vertraging op de planning. De planning wordt dagelijks geüpdatet. Bedankt voor uw begrip.
Er kan maar 1 ochtendvaart gedaan worden per ochtend (standaard ballonvaart of ochtendvaart met ontbijt).

Dag van de ballonvaart – concrete informatie

Na het reserveren van jouw datum, bezorgen wij binnen de 48u. een bevestingsmail na handmatig controle van de agenda. Je krijgt dan ook wat meer praktische informatie.

Op de dag van de ballonvaart nemen we telefonisch contact met jou op tussen 13.00u. en 14.00u. Op basis van de recentste weermodellen en -verwachtingen nemen we een beslissing. Veiligheid en kwaliteit zijn onze topprioriteiten.

Omdat we afhankelijk zijn van het weer dat helaas geen exacte wetenschap is, is het daarom onmogelijk om reeds dagen op voorhand informatie te geven of de ballonvaart op jouw gekozen datum kan doorgaan.

Is je vaart uitgesteld door het slechte weer?

Neem dan rechtstreeks contact met ons op via e-mail. We bekijken dan samen de mogelijkheden.

Wil je deze zomer toch nog ballonvaren?

Mogelijkheid 1: in een grotere mand met 6 personen of 12 personen

Dan hebben we een nieuwe optie/mogelijkheid! Indien je sneller wilt ballonvaren en je vindt het niet erg om met meerdere personen/ koppels in de mand te zitten, kan je dit steeds aan ons laten weten. Er zijn geen extra kosten verbonden en je kan deze zomer (mits goed weer) de lucht in!

Mogelijkheid 2: ochtendballonvaart

Vind je het niet erg om vroeg op te staan? Er zijn doorheen heel het jaar heel wat mogelijkheden. Je krijgt er in de plaats onderstaand feeëriek uitzicht bij het opkomen van de zon. Geniet van de stilte en ervaar hoe de wereld onderaan stilaan ontwaakt.

Last minute plaatsen

Er komen af en toe omwille van annulatie plaatsen vrij. Op onze pagina kan je steeds last minute terugvinden die kunnen gereserveerd worden: http://lastminutes.herkballont.be/ .

We vragen jullie begrip!

Door de beperkingen omwille van COVID-19 de afgelopen jaren, de hevige regenval in de zomer van 2021, hebben we heel wat vaarten moeten annuleren en uitstellen. Hierdoor is er een grotere wachttijd ontstaan door onvoorziene omstandigheden. We doen steeds ons uiterste best en zijn bereikbaar via e-mail en telefoon voor verdere vragen. Helaas zijn dit factoren waar wij geen invloed op hebben.

Neem zelf contact met ons op!

Het is de verantwoordelijkheid van de houder van de cadeaubon/voucher om TIJDIG contact op te nemen met ons voor het reserveren van een ballonvaart. Wanneer je pas in de maanden juli en augustus ons contacteert, zijn de plaatsen zeer beperkt. Indien je ons niet contacteert voor de vervaldatum, vervalt automatisch de cadeaubon/voucher.

Mijn voucher/cadeaubon vervalt. Wat nu?

Alle nodige informatie vind je terug op de volgende pagina.

Vanaf 2022 zullen cadeaubonnen en vouchers NIET meer automatisch verlengd worden!
Opgelet: wanneer je ons na de vervaldatum pas contacteert, is het niet meer mogelijk om te verlengen!

TESTPAGINA!

De agenda die onderaan zichtbaar is, zit in een testfase. Je kan geen datum selecteren. Reservaties worden niet verwerkt en opgeslaan.