Overzicht vrije dagen voor een ballonvaart bij Herkballont

Goed nieuws! Na onze winterslaap komt de lentezon piepen. We starten daarom onze ballonvaarten op vanaf zaterdag 19 maart 2022. We varen tot aan de zomervakantie alleen in de weekenden. In de zomermaanden varen we elke dag bij gunstig weer. In de weekenden is het ook mogelijk om een ochtendvaart te reserveren bij zonsopkomst.

U kan vanaf nu ons contacteren om een datum af te spreken voor uw ballonvaart. Zorg dat je tijdig reserveert! Wacht dus niet te lang om jouw voorkeur door te geven. Als je te lang wacht en geen datum reserveert, bestaat de kans dat er geen plaats meer is dit seizoen om te kunnen meevaren in onze luchtballon. Daarnaast zal dit seizoen de wachttijd langer zijn dan gewoonlijk. We vragen daarvoor uw begrip en geduld. Veel zal afhangen van ons Belgisch weer.

De zomer van 2021 was de natste zomer sinds de waarnemingen, dit heeft als gevolg dat we veel ballonvaarten hebben moeten uitstellen naar dit seizoen, dit in combinatie met uitgestelde ballonvaarten in 2020 en 2021 door de pandemie, hebben er voor gezorgd dat de wachttijd is opgelopen. Helaas is ballonvaren afhankelijk van het weer en hebben we hier geen invloed op. Houd er dus rekening mee dat niet iedereen dit seizoen zal kunnen meevaren.

Indien je pas in de zomer contact met ons opneemt, kunnen wij niet meer garanderen dat je deze zomer kan meegaan. Heel wat passagiers hebben in het voorjaar reeds contact met ons opgenomen.

We blijven ons uiterste best doen en je mag er dan ook oprekenen dat je ballonvaart zal gevaren waren.

Wanneer varen we bij goed weer?
Maart, april, mei en juni: zaterdag en zondag (ochtend en avond). Het kan voorvallen dat we ook door de week kunnen gaan varen.
Juli en augustus: dagelijks van maandag tot en met zondag. In de weekenden zijn ochtendvaarten mogelijk.
September: vrijdag, weekenden (ochtend en avond)
Oktober: zaterdag en zondag (ochtend en avond) – afhankelijk van het weer en wordt pas bepaald in de maand september.

Belangrijke informatie!

  • U dient zelf vervoer te voorzien na de landing om terug naar huis of op het opstijgterrein te geraken. Er wordt geen vervoer voorzien terug naar het opstijgterrein
  • Indien u zich ziek voelt, symptomen hebt gelijkaardig aan covid-19, wachtend bent op een uitslag van een coronatest, vragen we met aandrang om de ballonvaart zo snel als mogelijk te annuleren.
    • Laattijdige annulatie van de ballonvaart leidt tot verlies van geldigheid cadeaubon/voucher.

Bij aankoop van een voucher cadeaubon of bij het maken van een reservering aanvaardt u onze Terms & Conditions.

Ons team kijkt er naar uit om u te mogen verwelkomen in onze ballonmand.

PLANNING BALLONSEIZOEN 2022

DatumOchtend- of avondvaartReserveer nu
Wil je op de reservelijst komen, zodat we je meteen kunnen contacteren bij een annulatie of last minute plaats in de maand augustus? Je kan zelf niet meer een datum kiezen.Mail ons!
Update: 26 augustus 2022
Opgelet!

Er zit enkele uren vertraging op de planning. De planning wordt dagelijks geüpdatet. Bedankt voor uw begrip.
Er kan maar 1 ochtendvaart gedaan worden per ochtend (standaard ballonvaart of ochtendvaart met ontbijt).

Dag van de ballonvaart – concrete informatie

Na het reserveren van jouw datum, bezorgen wij binnen de 48u. een bevestingsmail na handmatig controle van de agenda. Je krijgt dan ook wat meer praktische informatie.

Op de dag van de ballonvaart nemen we telefonisch contact met jou op tussen 13.00u. en 14.00u. Op basis van de recentste weermodellen en -verwachtingen nemen we een beslissing. Veiligheid en kwaliteit zijn onze topprioriteiten.

Omdat we afhankelijk zijn van het weer dat helaas geen exacte wetenschap is, is het daarom onmogelijk om reeds dagen op voorhand informatie te geven of de ballonvaart op jouw gekozen datum kan doorgaan.

Is je vaart uitgesteld door het slechte weer?

Neem dan rechtstreeks contact met ons op via e-mail. We bekijken dan samen de mogelijkheden.

Wil je deze zomer toch nog ballonvaren?

Mogelijkheid 1: in een grotere mand met 6 personen of 12 personen

Dan hebben we een nieuwe optie/mogelijkheid! Indien je sneller wilt ballonvaren en je vindt het niet erg om met meerdere personen/ koppels in de mand te zitten, kan je dit steeds aan ons laten weten. Er zijn geen extra kosten verbonden en je kan deze zomer (mits goed weer) de lucht in!

Mogelijkheid 2: ochtendballonvaart

Vind je het niet erg om vroeg op te staan? Er zijn doorheen heel het jaar heel wat mogelijkheden. Je krijgt er in de plaats onderstaand feeëriek uitzicht bij het opkomen van de zon. Geniet van de stilte en ervaar hoe de wereld onderaan stilaan ontwaakt.

Last minute plaatsen

Er komen af en toe omwille van annulatie plaatsen vrij. Op onze pagina kan je steeds last minute terugvinden die kunnen gereserveerd worden: http://lastminutes.herkballont.be/ .

We vragen jullie begrip!

Door de beperkingen omwille van COVID-19 de afgelopen twee jaar, de hevige regenval in de zomer van 2021, hebben we heel wat vaarten moeten annuleren en uitstellen. Hierdoor zijn de plaatsen beperkt geworden en zal niet iedereen dit seizoen kunnen meevaren en is er een grotere wachttijd ontstaan door onvoorziene omstandigheden. We doen steeds ons uiterste best en zijn bereikbaar via e-mail en telefoon voor verdere vragen. Helaas zijn dit factoren waar wij geen invloed op hebben.

Neem zelf contact met ons op!

Het is de verantwoordelijkheid van de houder van de cadeaubon/voucher om TIJDIG contact op te nemen met ons voor het reserveren van een ballonvaart. Wanneer je pas in de maanden juli en augustus ons contacteert, zijn de plaatsen zeer beperkt. Indien je ons niet contacteert voor de vervaldatum, vervalt automatisch de cadeaubon/voucher.

Mijn voucher/cadeaubon vervalt. Wat nu?

Alle nodige informatie vind je terug op de volgende pagina.

Vanaf 2022 zullen cadeaubonnen en vouchers NIET meer automatisch verlengd worden!
Opgelet: wanneer je ons na de vervaldatum pas contacteert, is het niet meer mogelijk om te verlengen!